Neem gerust even contact op: 06 53 47 57 01

Hoelang mag schildersplakband blijven zitten





Vraag:
Hoelang mag schilderplakband (tape) blijven zitten?


Antwoord:

 

Papier plakband of schilderstape

Als je gaat schilderen en je plakt af met papierplakband of ook wel schilderstape genoemt, kan je het beste na elke laag de tape eraf halen als de verf nog nat is. Je voorkomt daarmee dat je later een heel stuk verf meetrekt, en de randen van de verf kunnen nog een beetje uitvloeien.

Met een profesioneel merk kan de plakband 3 dagen blijven zitten zonder dat er lijmresten achter blijven, maar dit gaat vaak mis. Vooral op glas waar aan de andere kant de zon opstaat zal er na een paar uur al lijmresten achterblijven.

Dit is alleen nog met glaskrabbers te verwijderen, met als gevolg vaak krassen op glas.

De goedkope merken en bouwmakten leveren plakband wat erg goed plakt, en daar zit meteen ook het probleem: Te goed.

Geel Tape

Er is een tape welke is gemaakt van rijstpapier en deze kun je zonder problemen 3 maanden laten zitten. De randen van het schilderwerk zijn ook veel scherper en strakker. Wel een stuk duurder maar dit verdien je terug in tijd.

Wij plakken alles met deze tape af.

Als u de vloer afplakt doe dit dan alleen aan de rand. Stuukloper overlappend neerleggen en niet aan de vloer vastplakken in het midden. Als er aan de rand een beetje verf van de vloer wordt afgetrokken is dit nog bij te werken. In het midden van de vloer zal dit altijd zichtbaar blijven.


Door: Mark van Amsterdam